Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is dankbaarheid.

De tweede week van Mindful Mei zit erop! We zijn vertrokken en aangekomen, en nu… is het de week van de weldaad. Van het vakantiegevoel waarin we alles van ons af laten glijden en genieten.

De belangrijkste emotie die je een instant gevoel van genieten en weldaad geeft? Dat is dankbaarheid.

Dankbaarheid

Vandaag gaat het over Dankbaarheid. Iets wat je elke dag zou moeten oefenen, als je het mij vraagt. (thanks for asking!)

Toevallig is de ‘twee handen vol geluk’ oftewel tien vingers dankbaarheid een oefening die je gemakkelijk elke dag kan doen! Bijvoorbeeld als je gaat slapen, of tijdens het eten om te bespreken met je tafelgenoten, terwijl je de was doet, als je een blokje om loopt, of gewoon als je een moment voor je uit zit te kijken.

Zo doe de oefening van vandaag: 

Spreid de vingers van allebei je handen en noem voor elke vinger iets op waar je dankbaar voor bent – op die dag!

Bij elke vinger, en elke realisatie van dankbaarheid neem je een moment om de emotie te voelen, toe te laten, en je sluit je vinger pas als je er klaar voor bent om het volgende moment te ervaren.

Het is dus geen snelle, onbewuste opsomming. Dit is een kans voor jou om bij elke vinger een paar tellen echt de dankbaarheid te voelen.

Laat aan mij weten wat jouw tien vingers waren vandaag! Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Je kan elke dag dankbaar zijn, want jouw leven is een cadeau”

Het All-Inclusive Resort

Vandaag van 20:00 tot 21:00 geef ik een Masterclass in het resort over Dankbaarheid. Hoe kan je jouw leven zo leiden dat elk moment gevuld kan zijn met dankbaarheid?

Verder kan je deze week het ‘baden in liefde’ ritueel in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je in bad zit of onder de douche staat en die jou helpt om vervuld te zijn met dankbaarheid voor jouw lichaam en jouw leven.