Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is spelen.

Iets wat we van nature doen om de wereld te leren kennen en onze vaardigheden onder de knie te leren krijgen.

Maar ook iets dat bij Mindfulness past.

Playlist met vakantie nummers om lekker op te dansen

Dit is de Mindful Mei Op Vakantie playlist.

De afgelopen weken heb ik af en toe gevraagd op Instagram wat jullie favoriete vakantienummers waren. Die staan er ook allemaal op!

Als de playlist niet automatisch verschijnt kan je via de knop hieronder ook naar de Spotify lijst navigeren!

Dan opent hij als het goed is direct in jouw eigen spotify app.

Spelen

Hoe ouder we worden, hoe moeilijker we het vaak vinden om te spelen. Behalve.. als we op vakantie zijn!

Dan spetteren we elkaar ineens nat in zee, of in het zwembad, of we gaan met beachball op het strand staan, of doen eindeloos van die reisformaat bordspelletjes op de camping.

Maar spelen is ook een kwaliteit die bij mindfulness hoort. Er zit een bepaalde nieuwsgierigheid in, een bepaalde openheid. En juist geen vooroordelen of vooringenomenheid.

Je kan bovendien met een spelletje altijd opnieuw beginnen, nog zoiets wat spelen en mindfulness met elkaar gemeen hebben.

Dus de opdracht is om vandaag wat speelsheid in je dag te brengen! Een van de leukste manieren (vind ik) is door muziek aan te doen en allemaal rare dansjes te bedenken terwijl je door de kamer heen zwiert.

Als je dat samen (met mij) wil doen ga ik om 16:00 live op Instagram, samen met Revé Terborg, zij is danseres, woont in de jungle in Suriname, en organiseert supertoffe online energizers waarmee je speelsheid in je dag en je lijf leert kennen!

Maar als jij de pissebedden in jouw tuin een hardloopwedstrijd wil laten houden, waarvan jij de aandachtige scheidsrechter bent, of als je tikkertje wil spelen of alle paardebloemen in het park wil plukken om een krans om je hoofd te maken mag het ook.

Als we spelen kunnen we zelf de spelregels maken, dus daar wil ik je voor uitnodigen!

Laat aan mij weten hoe jij speelsheid in je dag bracht vandaag! Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Het geheim van het leven is helemaal aandachtig te zijn voor wat je hier en nu doet. En in plaats van het ‘werk’ te noemen, je te realiseren dat het spel is”

Het All-Inclusive Resort

Deze week het ‘baden in liefde’ ritueel in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je in bad zit of onder de douche staat en die jou helpt om vervuld te zijn met dankbaarheid voor jouw lichaam en jouw leven.