Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is schrijven.

Heb je ooit een dagboek bijgehouden? Of misschien – op vakantie – je gedachten of belevenissen op papier gezet?

Schrijven is DE manier om afstand te nemen van wat er rond gaat in ons hoofd, zo kan je al schrijvend je leven veranderen.

Schrijfoefening / Dagboek reflectie vragen

Er zijn twee manieren waarop je kan schrijven. De ene manier is door een wekker te zetten, bijvoorbeeld voor 5 minuten, en 5 minuten lang gewoon alles op te schrijven wat je denkt. Of met jezelf af te spreken dat je 3 pagina’s volschrijft, en daarna klaar bent. Op het moment dat je niet weet wát je moet schrijven, begin je zo: “Ik weet niet wat ik moet schrijven, …”

Je kan ook reflectievragen gebruiken om je inspiratie te laten stromen, of om op ideeen te komen, Hieronder kan je er een aantal downloaden. Ook hier maak je met jezelf de afspraak: Ik beantwoord 1 vraag voor 5 minuten, of schrijf er 3 pagina’s over vol. Je doel is om je gedachten de vrije loop te laten, niet om een lijst met vragen af te vinken.

Schrijven

Door te schrijven kan je jezelf op vakantie sturen!

Op vakantie gaan we vaak zodat we even afstand kunnen nemen van alles, en met een nieuw perspectief ons eigen leven kunnen bekijken.

Gelukkig hebt je op elke dag, op elk moment de mogelijkheid om deze afstand tot jezelf, je leven en je gedachten te nemen.

Simpelweg door te schrijven.

Begin de dag eens met ‘morning pages’ 5 minuten schrijven voordat je ook maar iets anders doet, of 5 minuten schrijven nadat je jouw lijf hebt bewogen en even in stilte hebt gezeten. 

Als je dat elke dag doet, ga je elke dag op vakantie, nog voordat je hebt ontbeten!

Stuur mij een berichtje over wat je hebt geschreven vandaag! Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

Schrijven is zoals ademen, je kan er goed in worden, maar het belangrijkste is dat je het moet doen”

Het All-Inclusive Resort

Vandaag van 20:00 tot 21:00 geef ik een Masterclass in het resort over Dankbaarheid. Hoe kan je jouw leven zo leiden dat elk moment gevuld kan zijn met dankbaarheid?

Verder kan je deze week het ‘baden in liefde’ ritueel in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je in bad zit of onder de douche staat en die jou helpt om vervuld te zijn met dankbaarheid voor jouw lichaam en jouw leven.