Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is obstakels.

Ze horen er nou eenmaal bij, want hoe mooi het leven ook kan zijn als je er aandacht voor hebt, niet alles gaat altijd van een leien dakje.

Ook op vakantie lopen dingen vaak in de soep. En als het om vakantie gaat, zijn juist dat vaak de meest dierbare herinneringen.

Obstakels

We hebben allemaal wel eens te maken met tegenslag, dat hoort nou eenmaal bij het mens-zijn. Of bij het leven.

Het liefste zou je ze willen wegduwen, ontkennen, er hard van weglopen of doen alsof ze er niet zijn – als dat tenminste zou helpen om ze er daadwerkelijk niet te laten zijn.

Maar meestal (eigenlijk altijd) helpt dat niet.

De enige manier hoe we met obstakels kunnen omgaan, en ze achter ons kunnen laten, is door ze recht aan te kijken. Met aandacht.

De afgelopen maand hebben we ons vooral gefocust op alle mooie en fijne dingen die mindfulness uitvergroot voor ons, als we er op letten.

Vandaag gaan we zien hoe mindfulness ons juist kan helpen om moeilijke momenten, lastige emoties, vervelende ervaringen en onoverbrugbare obstakels iets kleiner te maken.

Er gebeurt namelijk iets heel opmerkelijks als we met mindfulness die dingen van ons leven aangaan.

Ze worden er behapbaar van. Je kan er beter meer omgaan.

Doe de meditatie vandaag en beantwoord je reflectievragen. En laat mij weten welk inzicht je er van hebt gekregen. Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Als je een obstakel beklimt, heb je vaak geweldig uitzicht”

Het All-Inclusive Resort

Deze week kan je de ‘wandel in verwondering meditatie’ in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je een heerlijke wandeling maakt in de natuur, en die je met elke stap die je zet laat aankomen in jouw eigen lievelingsleven.