Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is compassie.

Compassie is een van die dingen die je kan oefenen die jouw leven (en de levens van alle mensen die jij ontmoet) veel beter kan maken.

Je wordt er een begripvoller en liefdevoller mens van. En op vakantie vinden we het vaak veel makkelijker om te voelen.

Compassie

Compassie is de emotie die ons als mensen milder maakt voor onze eigen en voor elkaars fouten, die ons eigen mens-zijn erkent en op de eerste plek zet.

De meditatie die je gisteren gedaan hebt, was eigenlijk een zelf-compassie meditatie, waarbij je vriendelijk voor jezelf bent temidden van iets moeilijks.

De meditatie die je vandaag hebt gedaan is een metta meditatie, waarbij je compassie en liefdevolle vriendelijkheid oproept voor de mensen om je heen EN voor jezelf.

Het voelen van compassie is een emotionele vaardigheid die enorm versterkt wordt op het moment dat we mindfulness oefenen, en het is DE emotie die er (volgens mij) voor zorgt dat je een ‘beter mens’ wordt.

Simpelweg omdat je er meer mens van wordt. Voor jezelf & voor anderen.

Doe de meditatie vandaag en beantwoord je reflectievragen. En laat mij weten welk inzicht je er van hebt gekregen. Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Als je wil dat anderen gelukkig zijn, beoefen dan compassie. Als je zelf gelukkig wil zijn, beoefen dan compassie”

Het All-Inclusive Resort

Deze week kan je de ‘wandel in verwondering meditatie’ in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je een heerlijke wandeling maakt in de natuur, en die je met elke stap die je zet laat aankomen in jouw eigen lievelingsleven.