Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is loslaten.

Dit gaat automatisch als we op vakantie zijn. Dan laten we ons thuis los. Vervolgens gaat het automatisch als we naar huis gaan. Dan laten we de vakantie los.

Maar hoe laat je los in het dagelijks leven?

Ritueel voor Loslaten

Loslaten

Soms is het loslaten van al je oude ballast, het enige wat je moet doen om te kunnen vliegen.

We vinden het vaak ongelofelijk moeilijk om dingen los te laten. Dingen die ons dwars zitten, oude identiteiten, verloren liefdes, zware herinneringen. We blijven er keer op keer op keer aan denken.

Meestal op deze manier: In een flits komt iets in je op wat je eigenlijk al achter je had willen laten. Je verkrampt. Je oordeelt ‘Waarom denk ik hier nou nog STEEDS aan?!’ en het hek is van de dam. Je denkt alleen nog maar daar aan.

Zo vullen we onze nachtelijke piekeruurtjes, de lege momenten op onze dag. Geen wonder dat we het lastig vinden om in stilte met onszelf te zijn. Alles wat we eigenlijk allang los hadden willen laten komt ons dan dwars zitten.

Het geheim – natuurlijk – is mindfulness. Juist als we aandacht (durven te) hebben voor wat we moeilijk vinden, ontstaat de ruimte om los te laten.

Zo lang je in verkramping schiet op het moment dat je er aan denkt. Blijf je het stevig vasthouden (en wrik die verkrampte hand maar eens open).

De weerstand lossen we op door er JUIST naar te kijken, er in liefde afscheid van te nemen. Het toe te staan langzaam van ons weg te bewegen. Zachtjes uit te doven.

Gebruik het ritueel hierboven om in liefde afscheid te nemen van de dingen die je wil laten gaan. Duik er eerst volop in (want je moet wel weten WAT je precies wil loslaten, om het los te kunnen laten) en verplaats daarna je aandacht van het denken, naar iets waar je aandachtig op kan zijn, bijvoorbeeld de mooie vlammen. Zet je aandacht daarna om in creativiteit en actie, door het eruit te dansen.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe dit ritueel voor jou was. Stuur je een foto van jouw uitgebrande papier? Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Laat los. Laat gaan. Een nieuwe dag komt eraan”

Het All-Inclusive Resort

Deze week kan je de ‘wandel in verwondering meditatie’ in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je een heerlijke wandeling maakt in de natuur, en die je met elke stap die je zet laat aankomen in jouw eigen lievelingsleven.