Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is verbinding.

Tot nu toe zijn we veel bezig geweest met onszelf. Met hoe JIJ dingen beleeft,wat jouw gedachten en gevoelens en ervaringen zijn. 

Maar het mooiste cadeau dat Mindful Leven je volgens mij kan geven, is betekenisvolle relaties met degenen die belangrijk voor je zijn.

Een Mindful Ansichtkaart

Vandaag ga je een kaartje vanaf vakantie sturen.

Allereerst ga je bedenken aan wie (of aan welke personen) jij een kaartje gaat sturen. Je stuurt er in ieder geval 1, maar misschien wil jij er wel meer op de bus doen.

Denk bijvoorbeeld aan iemand die eens iets heel fijns voor je gedaan heeft, maar die je nooit werkelijk bedankt hebt. Of aan iemand van wie je enorm veel houdt, maar aan wie je dat niet vaak genoeg vertelt. Of aan iemand die je graag meer in je leven zou willen hebben.

Denk aan deze persoon, en het gevoel wat hij/zij in je oproept.

Daarna ga je op zoek naar een kaartje. Dat kan zijn in je eigen huis (als je een bak met kaarten hebt), of in een cafe waar van die Boomerang kaarten staan, of in een postkantoortje/sigarenwinkel waar je kaarten kan uitkiezen.

Hou de persoon die je uitgekozen hebt in gedachten, terwijl je een kaart uitzoekt.

Ga dan ergens zitten, en maak het heel gezellig voor jezelf. Schenk iets lekkers te drinken in, of ga in de zon zitten, of juist lekker behagelijk op de bank, of zorg dat je een leuk uitzicht hebt.

Schrijf dan een kaart naar deze persoon, vanaf vakantie. Vertel waarom je aan ze moest denken. Wat ze voor jou betekenen. Hoe je graag deze persoon in je leven zou willen zien.

Als laatste verstuur je de kaart. Plak er een postzegel op en loop aandachtig naar een rode brievenbus, of loop naar het postkantoor om de kaart te versturen. 

Tijdens je wandeling stel je je voor hoe deze persoon straks jouw kaart ontvangt.

Verbinding

Mindful Leven doe je niet alleen voor jezelf, je doet het voor de hele wereld om je heen.

Want als het goed is (en als jij het goed doet) dan word je, hoe aandachtiger je wordt, hoe meer mindful je bent, steeds een fijner mens.

Met meer oog voor je eigen gevoelens en gedachten, maar ook voor de gevoelens en gedachten van de ander.

Met meer begrip voor je eigen misstappen, en meer vergevingsgezindheid voor de vergissingen van anderen.

Hoe meer je in verbinding raakt met jezelf, hoe meer je in verbinding raakt met de wereld en de mensen om je heen.

Vandaag gaan we dit gevoel van verbinding uiten.

Maak een foto van de kaart die jij hebt uitgekozen om te versturen en stuur die aan mij in een DM of mail of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Alles is met elkaar verbonden”

Het All-Inclusive Resort

We zijn in een nieuwe week aangekomen van de vakantie, dus er staat een nieuwe exclusieve meditatie klaar. Deze keer is het de wandel in verwondering meditatie, om al wandelend een nieuwe werkelijkheid in te stappen.

Upgraden naar Al-Inclusive kan nog steeds, dan krijg je direct toegang tot de meditatie & kan je alle oefeningen en meditaties van de afgelopen week nog vaker bekijken.