Welkom op vakantie

Het thema van vandaag is balans.

Een van de dingen die ik vaak hoor is dat mensen mindfulness willen beoefenen om ‘in balans’ te komen. Maar wat is balans eigenlijk?

Balans

Balans is een van die dingen die we allemaal willen ervaren, terwijl de meeste mensen eigenlijk niet precies weten WAT nu eigenlijk balans is, of wanneer je ‘in balans’ bent.

Een greep van de dingen waar ik aan denk bij balans zijn: ‘In evenwicht’ zijn. Niet teveel van het één en ook niet teveel van het ander hebben. Niet van je stuk gebracht worden. Je rustig en kalm voelen (ook, of juist, temidden van drukte).

Balans is het midden vinden tussen twee dingen. Eigenlijk kan je balans vinden tussen welke twee dingen dan ook. 

Ik denk dan ook graag aan balans als het vinden van de werkzame verhouding tussen al die ingrediënten die het leven nou eenmaal het leven maken. Denk aan de fijne en stomme dingen die we meemaken, het ervaren van emoties, de besteding van je tijd, het weer, de mensen die je kent, etc.

Het leven is inherent beweeglijk en dualistisch, je moet bijna altijd wel een afweging maken tussen dingen. En de manier vinden van leven die bij JOU past, is jouw eigen unieke balans.

Laat aan mij weten wat balans is voor jou! Stuur me een DM of tag mij (@nicolinesmalbraak) in je berichtje op Insta.

Liefs, 

Nicoline

“Het leven is 50/50 en je wil het allebei”

Het All-Inclusive Resort

Deze week kan je de ‘wandel in verwondering meditatie’ in het resort vinden. Een meditatie die je doet terwijl je een heerlijke wandeling maakt in de natuur, en die je met elke stap die je zet laat aankomen in jouw eigen lievelingsleven.